Huidverzorging

De producten van Maris care zijn ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals. Zij werken immers dagelijks met deze producten en weten wat belangrijk is. Ook de mening van gebruikers hebben we meegenomen. De producten zijn zowel individueel te gebruiken als samen, ze vullen elkaar aan.Lees hieronder meer over onze barrière crème.

Producten

Barrière crème

Eigenlijk klopt de naam barrière crème niet helemaal want daarbij denk je vooral aan het preventiefsmeren van de billen bij incontinentie. Het blijkt, horen we van gebruikers terug, dat onze crèmebreder inzetbaar is. Er zijn onder andere ook goede resultaten bij droge huid, jeuk of gewoon als lekkere huidverzorgende crème. We hebben aan zorgprofessionals gevraagd wat ze belangrijk vinden. Dit bleek geur, smeerbaarheid en verzorgende ingrediënten. Onze crème werkt zowel verzorgend door ingrediënten als Aloë Vera, glycerine en Vitamine E.
De Dimeticone heeft een beschermende functie waarmee je de huid beschermd tegen inwerking van vocht en ontlasting.

Preventie

Door het gebruik van de barrière crème verzorg en bescherm je de huid tegen inwerking van vocht en ontlasting. Als je de huid wast met onze verzorgend wassenlijn is er i.p. geen extra bescherming nodig. Indien de zorgvrager een kwetsbare huid heeft of bijvoorbeeld een darmvirus of dunne ontlasting door Antibiotica gebruik dan sowieso de crème, liefst in combinatie met de washandjes van Maris Care. Bij elke wissel van incontinentiemateriaal maak je de huid schoon met de washandjes en smeer je opnieuw de crème op.

Droge huid en jeuk

De unieke samenstelling van onze producten zorgen ervoor dat de huid minder droog wordt als je het dagelijks gebruikt. Droge huid is vaak de oorzaak van jeuk, we horen regelmatig terug dat de jeuk verminderd bij dagelijks gebruik.

NOOT: overleg altijd met de arts als klachten aanhouden

Smetplekken (intertrigo)

De barrière crème is ook goed in te zetten bij het voorkomen en verminderen van smetplekken. Doordat de huid makkelijker over elkaar glijdt in de plooien ontstaat er minder huidschade. Deze aanbeveling staat ook in de richtlijn intertrigo.

Het is daarbij ook verstandig om bijvoorbeeld Engels pluksel of een reep katoen  (scheurlinnen) in de plooi aan te brengen. Heb je vragen of opmerkingen laat het ons gerust weten via de chat of contactpagina.