Ons verzorgend wassen assortiment

De producten van Maris Care zijn ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals. Zij werken immers dagelijks met deze producten en weten wat belangrijk is en wat ze fijn vinden. Ook de mening van gebruikers zelf hebben we meegenomen. De producten zijn zowel individueel als samen te gebruiken. Ze vullen elkaar goed aan. Lees hieronder meer over onze verzorgend wassen lijn.

Producten

Meer dan verzorgend wassen

Verzorgend wassen is eigenlijk wassen zonder water. De mening van de zorgprofessionals en gebruikers was vooral belangrijk bij de totstandkoming van de geur, deze is heerlijk fris en is niet overheersend. Natuurlijk zijn er ook parfumvrije washandjes en doekjes (in een witte verpakking). De washandjes zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 5 of 10 stuks. De doekjes zitten in een verpakking van 25 stuks. Door de washandjes en/of doekjes van Maris Care te gebruiken voldoe je meteen aan de richtlijn voorkomen van IAD. Lees hieronder meer over het gebruik van de producten.

Met de Maris Care verzorgend wassen producten zorg je voor een schoon en fris gevoel. De honingraatstructuur van de washandjes zorgen ervoor dat je gemakkelijk de huid kan reinigen. Met ingrediënten als Aloë Vera, glycerine en Vitamine E zorg je optimaal voor de huid en Dimeticone laat een doorzichtige beschermlaag achter. Hierdoor kan urine en/of ontlasting de huid minder aantasten of irriteren. Doordat je reinigt, verzorgend beschermt in één handeling voldoe je meteen aan de richtlijn voor IAD en geeft een tijdsbesparing van 9 minuten. Mocht iemand alsnog een rode huid krijgen start dan ook met het smeren van de barrière crème.

Huidproblemen ten gevolge van incontinentie

De doekjes zorgen voor bescherming van de huid zoals hierboven uitgelegd. Mocht de huid extra kwetsbaar zijn of de zorgvrager huidproblemen hebben ten gevolge van incontinentie, gebruik de washandjes dan in combinatie met barrière crème. Breng dit bij elke wissel van incontinentie materiaal opnieuw aan en was de huid van te voren met de overgebleven washandjes en/of doekjes. Zorg ook voor goed (passend) incontinentie materiaal en check of de huid goed droog blijft. Lees hier meer over op de pagina incontinentie materiaal.

Tijdsbesparing

Verzorgend wassen kan tot wel 40% tijdsbesparing zorgen. Bij zorginstelling Icare hebben ze daar onderzoek naar gedaan. Lees hier meer

Minder belastend

Wassen/douchen kan op bepaalde momenten heel belastend zijn. Bijvoorbeeld als je heel ziek bent (geweest) of als je benauwd bent of slecht ter been. Douchen afwisselen met verzorgend wassen kan dan een goede oplossing zijn. De zorgvragers (en eventuele mantelzorgers) houden zodoende meer energie over en daarnaast neemt anderzijds de zelfredzaamheid toe. Ook mensen die in de laatste levensfase zitten ervaren verzorgend wassen als heel prettig. Wel fris maar geen gedoe. Doordat zorgvragers minder in bed hoeven te draaien en je maar 1 keer over de huid heen hoeft met het washandje, is het ook voor de zorgprofessional minder belastend. Verzorgend wassen is fijn als wassen een gedoe wordt.

“Met wassen haal je wat weg met verzorgend wassen voeg je wat toe.”

Lees hier meer over in ons blog artikel “Wassen zonder water”