Wassen-zonder-water dankzij de verzorgende wasproducten van Maris Care

Ook wel verzorgend wassen genoemd. Wassen zonder water. Het is effectief en blijkt in trek naast het traditioneel wassen, zo blijkt uit een onderzoek. Een welkome vervanging een aantal keer per week voor een minder belastend verzorgingsritueel voor zorggevers en zorgvragers.

Positieve resultaten door wassen zonder water

In de thuiszorg werken ze hier al mee en blijken de resultaten dus zeer positief. Voor zowel de cliënten als voor de medewerkers. Wassen zonder water is gewoonweg sneller, waardoor medewerkers meer tijd hebben voor andere zaken. Daarnaast zijn de hulpmiddelen van dien aard dat je ook nog eens minder tijd kwijt bent aan het wassen van handdoeken en washandjes. Het helpen bij douchen na een incontinentie ongelukje lijkt misschien eenvoudig, maar is naast tijdverlies ook nog eens een zware belasting voor het lichaam.
Om de oudere en kwetsbare huid te beschermen tegen huidaandoeningen bij incontinentie is goede huidverzorging belangrijk. Water en zeep kunnen de huid verder uitdrogen. Verzorgen en hydrateren kunnen hierbij helpen. 

Insmeren met barrière crème beschermt de huid tegen de scherpe ammoniak die in urine en ontlasting zit. Reinigen met verzorgende doekjes of washandjes is minder belastend voor de huid, en droogt de huid minder uit en voegt verzorgende bestanddelen toe.

We maken het makkelijker met de verzorgende producten van Maris Care. Werken in de zorg wordt steeds minder populair, maar door het maken van goede keuzes door zorginstanties en bedrijven kunnen we het leuker én makkelijker maken voor de (thuis-) zorgmedewerkers en hun cliënten. Zonder in te leveren op kwaliteit.

Welke verzorgende producten zijn er voor wassen zonder water

Geen water, geen waskom, geen zeep, geen handdoeken, het is een efficiencyslag van jewelste. Als je ook nog bedenkt dat de verzorgingsproducten van Maris Care een beschermende werking hebben, dan kan je eigenlijk geen reden meer bedenken om deze verzorgende producten niet te gebruiken. Zeep heeft een uitdrogende werking, waardoor het gebied, waar meerdere keren per dag een wasbeurt nodig is, gevoeliger wordt. Naast de incontinentiebroekjes, die al veel ongelukjes opvangen, zijn er verzorgende doekjes die snel en eenvoudig in gebruik zijn, net zoals de vochtige washandjes. Deze producten zijn er zonder en met parfum. Incontinentieklachten die veel voorkomen zijn irritatie aan de huid, onprettige geurtjes en doorlekken. Door het gebruik van onze verzorgende producten tegen incontinentie zal iedereen zich fijner, maar ook zelfverzekerder voelen.

Wassen zonder water in de (thuis)zorg

Met deze efficiencyslag krijgt de (thuis-) zorgmedewerker ruimte om een praatje te maken, te vragen hoe het gaat of om iets anders voor de cliënt te doen. Een gemiddelde wasbeurt duurt qua tijd ontzettend kort, omdat er al geen tijd is. Daarnaast kan de cliënt ook niet echt genieten van de een warme douche. Er blijft amper tijd over om andere taken voor de cliënt te doen. Het verzorgen van de incontinentie ongelukjes met vochtige washandjes en doekjes is veel sneller. Als we bedenken dat dit dagelijks nodig is, dan levert het per week gigantisch veel tijd op. Tijd die we kunnen gebruiken om echt aandacht te hebben voor de cliënt.

Behoefte van ouderen (met dementie)

Niet alleen cliënten van de diverse thuiszorginstanties hebben behoefte aan persoonlijk contact, ook oudere mensen met dementie ervaren plezier bij het het hebben van een stukje persoonlijk contact en de extra tijd, die wordt bespaard om te douchen, graag gebruiken om een momentje met de thuiszorgmedewerker te hebben. Dit geldt omgekeerd voor de medewerker van de (thuis-) zorg ook. De tijd die zij mogen besteden per bezoek wordt steeds beperkter, waardoor ze vooral bezig zijn met verzorgen, waar ook aandacht voor de cliënt van groot belang is. Het is vaak rennen en vliegen voor de (thuis-)zorgmedewerker en daarbij komt ook nog eens dat het helpen bij het douchen een enorme belasting is voor het lichaam. Het is een stuk zwaarder, waardoor eerder lichamelijke klachten optreden. Dit is zeker ook een belangrijke reden om het de medewerkers die thuiszorg verzorgen gebruik kunnen maken van de incontinentieproducten van Maris Care.