Werken in de zorg is wel leuk; Werk aan het welzijn van anderen

De zorg heeft een slecht imago, dat is gewoon zo en dat is echt doodzonde. Het is juist zo’n mooie en dankbare job.

Het fysiek zware werk, de werkdruk en het salaris maakt dat er meer zorgmedewerkers uitstromen, dan instromen. Daar moeten we natuurlijk met elkaar wat aan doen.

Van harder naar slimmer werken

Waarom Maris Care zegt dat de zorg wél leuk is? Nou, we maken het steeds makkelijker voor onze zorggevers, waardoor we de aandacht kunnen geven aan de bewoners van een zorginstelling. Ook zijn we bij Maris Care extra bewust omgegaan met onze prijsstelling waardoor de budgetten uitgegeven kunnen worden op andere posten in de zorg waar het zo hard nodig is. Door zo effectief te werk te gaan, is er bijvoorbeeld weer tijd voor een praatje. Echte aandacht van mens tot mens blijft onbetaalbaar.

Die effectiviteit komt terug in de middelen die we gebruiken. Hierdoor kan je de bewoners niet alleen beter maar ook makkelijker verzorgen, het is minder belastend voor je lichaam, fijner voor de bewoner en sneller. De daarop volgende voldoening maakt werken in de zorg zo bijzonder. Dat fijne moment dat er op je gewacht wordt, dat ze uitkijken naar jouw bezoek. Daar doe je het toch voor? 

Frisse blik op de zorg

Marieke Smit vertelt hierover in een podcast/ interview met oprichter van Maris Care, Nick Blokzijl. Zij vertelt over de zware, maar dankbare dagen die zij meemaakt. Ook Marieke werkt onregelmatig, als oproepkracht. Daarnaast vertelt zij de mooiste verhalen die te lezen zijn op LinkedIn. Deze verhalen gaan vooral over haar werk als zorgmedewerker. Ze belicht beide kanten, naast alle positieve verhalen, zijn er natuurlijk ook veel zware momenten.

Wanneer je graag met mensen werkt en een bijdrage wil leveren aan de kwaliteit van andermans leven, dan is werken in de zorg een roeping voor jou! Zorgen voor een ander zoals je zelf ook verzorgd zou willen worden. Dat is ons uitgangspunt.

Laat je inspireren door onze frisse blik op de zorg als je graag met je handen en je hart werkt. En bekijk of luister onze podcasts/ interviews om meer te horen over werken in de zorg.

Maris Care

Maris Care is een nieuwe aanbieder van premium kwaliteit incontinentieproducten. We zijn een Nederlandse onderneming en het is onze missie om het eerste circulaire incontinentie-merk te worden van Nederland. We bieden in combinatie met Maris Care Verzorgend Wassen volledige bescherming bij lichte en zware incontinentie. Kwaliteit en comfort zijn belangrijk dus leveren we producten van de hoogste kwaliteit. Deze producten maken we voor iedereen toegankelijk omdat we heel bewust met de prijsstelling zijn omgegaan.