Incontinentieverbanden bestaan uit een aantal lagen
Jazeker, incontinentie vormt een enorm maatschappelijk probleem en komt voor onder alle leeftijdsgroepen: bij bedlederige, zieke, mensen met een verstandelijke beperking en gezonde mensen. Schroom niet om advies te vragen bij een patiëntenvereniging, (huis)arts of onze medewerkers. U bent niet de enige. Voorkom (sociaal) isolement; wij zijn er voor u.
Nee, dit is niet aan te bevelen. Dit is niet verstandig omdat dit kan leiden tot uitdroging, nierbeshadiging, urineweginfecties en overprikkeling van de blaas.
Jazeker, het is geen probleem om te reizen met incontinentie. Advies is zorg wel dat u voorbereid van huis gaat. Neem bijvoorbeeld incontinentiemateriaal in uw (hand)bagage mee.
Jazeker, met incontinentiemateriaal die goed passend zit en waarbij u zich prettig voelt kunt u blijven ondernemen waar u van geniet.
Jazeker. Klik hier voor een overzicht van onze patiënten organisaties
In Nederland lijden ongeveer 1 miljoen mensen aan incontinentie. Daarvan hebben ongeveer 750.000 vrouwen en 250.000 mannen een vorm van incontinentie. Boven de 40 jaar kan zelfs 1 op de 4 mensen zijn of haar plas niet altijd volledig ophouden.
In Nederland lijden ongeveer 1 miljoen mensen aan incontinentie.
Ongewild urineverlies komt veel bij ouderen voor maar het is een misverstand dat dit is iets wat er bij hoort. Urine-incontinentie kan ook bij ouderen behandeld worden.
Incontinentie is vaak goed te behandelen vraag uw (bekkenbodem)fysiotherapeut om advies. Soms kan medicatie of een operatie een oplossing zijn. Schroom niet om hulp te vragen aan een (huis)arts. Wel kan het helpen om inzicht te hebben door bijvoorbeeld een dagboek bij te houden voor twee weken. Hierin schrijft u op bij welke activiteit en […]
- 1
- 2